Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. ročník Šabinského pulečka

V úvodu nesmím zapomenout poděkovat sv. Petrovi, neb nám byl, přes nepříznivé předpovědi meteorologů, opět nakloněn a akce se tak odehrávala převážně za svitu slunce.

S našimi malými "pulci" jsme vyrazili znovu za řeku směr Chlumek, ale tentokrát jsme se vydali k dasnickému lomu. V úvodu za lávkou je čekal první úkol v podobě lezení po lanech. Všechny děti  šplhaly jako opičky, přece jen to nebude s jejich pohybovou výchovou tak špatné, jak se píše v novinách.

img_2148.jpg

 

Po nějaké chvilce pochodování si všichni zaházely tenisáky do plechovky. Díky postřehu Radka Valíčka, který plechovkou pohyboval ve směru letícího míčku, se trefil každý.

Následovalo oblíbené skákání v pytlích.

Na kopci nad Dasnicemi potěšila všechny kluky - na rozdíl od nás dospělých - skládka pneumatik. Prolezli ji a objevili i nějaký poklad, který si chtěli samozřejmě všichni odnést domů. Ti co se zrovna mezi odpadky neprocházeli, se  pokoušeli trefit propiskou na provázku do otvoru v láhvi.

U lomu, do kterého nikdo naštěstí nespadl, čekalo děti střílení ze vzduchovky a procházení mezi kuželkami s míčkem na lžíci.

A  pak už jsme se všichni vydali do centra obce Dasnice, kde čekal Roman s nafouknutým raftem a kánoemi. Pulci navlékli vesty a raft obsadili již na souši, domnívajíc se zřejmě, že je k řece odneseme i s plavidlem.

 

pspx0669.jpg

 

Do Šabiny po Ohři dojeli všichni bez namočení. A to včetně kánoe, kterou premiérově kormidlovala Vlasta H.  s háčkem Terezkou P.

Před dojezdem do naší vesničky čekal v rákosí schovaný vodník, který pak se všemi doplul až do tábořiště.

 

pspx0708.jpg

 

Tady jsme pochod uzavřeli opékáním buřtů.

Všem, těm kdo pomáhali organizovat i těm, kdo se zúčastnili, velký dík za příjemně strávené dopoledne.

A konečně fotografie.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář